Portretter

(klikk på bildene for å lese mer...)

portrett av Antonella

Antonella er professor i matematikk og den første kvinnelige instituttlederen ved Matematisk institutt ved Universitetet i Bergen. Matematikken og kjærligheten førte henne fra Italia til Norge. Hun håper å kunne være en god rollemodell for yngre kvinnelige matematikere!

portrett av Cecilia Karlsson

Cecilia er postdoc i matematikk ved UiO. Hun hadde egentlig tenkt å bli fysiker, men så ble hun hekta på matematikk...

Portrett av Inga Berre

Inga loves her job, characterized by a lack of routine, where all days are different. She is a Professor at the University of Bergen and a director of a research center.

portrett av Karin Jacobsen

Karin setter pris på å jobbe sammen med andre for sammen å driver frem et forskningsresultat. Å leke, gruble, stange hodet i veggen, men sakte men sikkert, bit etter bit, få opp et bevis på tavlen synes hun er fantastisk gøy - og det blir bare bedre av å være flere om det.

Portrett av Nadia Larsen

Nadia oppdaget gleden ved å drive med matematikk allerede på barneskolen og gjennom treningsleire i matematikk der hun vokste opp. Hun er i dag professor ved UiO.

 

Portrett av Ragni Piene

Ragni er professor. Hun er den første kvinne som ble tildelt tittelen professor i matematikk ved UiO. 

portrett av Stine Marie Berge

Stine Marie nærmer seg slutten av en doktorgrad ved NTNU i Trondheim. Her reflekterer hun litt over hvordan det er å være phd-student.

portrett av Therese Romslo Saltskår

Therese er masterstudent og studerer hvordan vi ved hjelp av matematikk kan beskrive hva som skjer når en væske strømmer gjennom et materiale som inneholder hull og små passasjer. 

portrett av Yushu Li

Yushu er førsteamanuensis i statistikk ved UiB. Hun lar seg inspirere av sine studenter, og skulle ønske flere kvinner ville velge å fortsette med en Ph.D. etter sin masterutdannelse.